sluiten X

• Website

Stichting Hugo Wilmar

Hugo Wilmar

Het Kuifjes-achtige verhaal van Hugo Wilmar begint op 28 mei 1923. Hij is onverschrokken en heeft uitgesproken meningen. Wilmar beweegt zich in het wereldpodium van de Tweede Wereldoorlog en de na-oorlogse periode. Het is het verhaal van een carriere die zich als een wervelwind ontwikkelt. Hij is Engelandvaarder, Oorlogsfotograaf in Nederlands-Indië, reislustig fotojournalist voor Uitgeverij De Spaarnestad, Wildbioloog en filmer in dienst van Disney.

Stichting Hugo Wilmar

Stichting Hugo Wilmar is opgericht om het cultuur-historisch erfgoed van Hugo Alexander Wilmar, bestaande uit duizenden foto’s, films en brieven te borgen, openbaar te maken en te promoten. Dit doen we door middel van het initiëren en ondersteunen van audio-visuele projecten en verder onderzoek. Daarnaast heeft de stichting tot doel om de samenwerkingsverbanden met verschillende nationale- en internationale archieven op te bouwen en te onderhouden.

Kijk voor meer informatie, een uitgebreide biografie, en het familiearchief van Hugo Wilmar op onze website.

Foto's van Stichting Hugo Wilmar

Stichting Hugo Wilmar in het kort