sluiten X

• Boskantseweg 83
    5492 VA Sint-Oedenrode

Stichting PMDD Nederland

Het premenstrueel dysforie syndroom (of PMDD - PreMenstrueel Dysphoric Disorder) is een cyclische op hormonen gebaseerde stemmingsstoornis, met symptomen die voorkomen tijdens de premenstruele fase (ook wel luteale fase genoemd) van de menstruatiecyclus, die duurt vanaf de eisprong tot het begin van de menstruatie.

Stichting PMDD Nederland heeft als doel dat in Nederland de chronische aandoening PMDD (PreMenstrual Dysphoric Disorder) bekendheid heeft onder professionals én vrouwen, zodat deze diagnose bij vrouwen eerder herkend en erkend wordt. Daarnaast heeft de stichting als doel om vrouwen een veilige plek te geven waar zij gehoord en gesteund worden door lotgenoten en ervaringsdeskundigen en bieden we informatie aan over alle aspecten van PMDD.

Foto's van Stichting PMDD Nederland

Stichting PMDD Nederland in het kort