• Dreijenlaan 2
    6703 HA Wageningen

Stichting Zeldzame Huisdierrassen

De SZH (Stichting Zeldzame Huisdierrassen) is een stichting die tot doel heeft de authentieke Nederlandse landbouwhuisdierrassen, zoals runderen, paarden, schapen, geiten, honden en kleinvee te behouden en weer een nieuwe functie te geven in onze huidige maatschappij. Door de afzet van deze dieren te verbeteren door bijvoorbeeld culinaire projecten op te zetten, stamboek- en fokverenigingen te adviseren over inteelt en verantwoorde fokkerij en de belangstelling voor deze dieren te stimuleren wordt het voor fokkers van de zeldame rassen aantrekkelijker te (blijven) fokken. De biodiversiteit in landbouwhuisdierrassen kan alleen gewaarborgd blijven door een levende populatie in stand te houden.