• Steenen Hoofd 63
    4825 AJ Breda

Stichting HomePlan

Stichting HomePlan is een kleinschalige ontwikkelingsorganisatie die bouwt aan een huis, thuis en toekomst voor de allerarmsten in Latijns Amerika en Zuidelijk Afrika. Inmiddels zijn er al ruim 3.700 huizen gebouwd voor en met arme families.

HomePlan is opgericht in 1997. Wij werken nauw samen met sterke lokale partnerorganisaties. Samen bouwen we huizen voor de allerarmsten in ontwikkelingslanden. Het huis biedt bewoners bescherming en geeft hen een gevoel van eigenwaarde. Het huis is geen doel op zich maar een middel om bewoners een kans te geven zich verder te ontwikkelen.

Niet alleen werven we fondsen voor de bouwprojecten, ook bouwen vrijwilligers zelf mee. Zo reizen elk jaar een aantal groepen vrijwilligers naar onze projecten. Dat is een mooi gebaar naar de lokale bewoners, maar vooral een unieke levenservaring.