SMK (Stichting Milieukeur)


Bezuidenhoutseweg 105 2594 AC Den Haag
070 358 6300 Klik om te bellen

Over SMK (Stichting Milieukeur)

SMK werkt als stichting al 30 jaar aan het verduurzamen van producten en bedrijfsvoering. SMK ontwikkelt, beheert en toetst daarvoor duurzaamheidseisen en normen. Dat doen we samen met een uitgebreid netwerk van overheden, producenten, brancheorganisaties, maatschappelijke organisaties, retailers, adviesbureaus, wetenschap en ketenpartijen.

Samen met onze Colleges van Deskundigen en Begeleidingscommissies zetten wij ons op nationaal én internationaal niveau in om bedrijven te helpen bij hun duurzamere bedrijfsvoering.

SMK richt zich vooral op milieu-aspecten, zoals klimaat en biodiversiteit. Ook dierenwelzijn is bij verschillende SMK-programma’s een belangrijk thema. Producten kunnen op verschillende manieren duurzamer zijn dan vergelijkbare producten. Bijvoorbeeld door hun samenstelling, de manier waarop zij zijn gemaakt, de manier waarop zij kunnen worden verwijderd of omdat zij minder energie verbruiken of minder verontreinigend zijn.

Inmiddels ontwikkelt en beheert SMK 9 verschillende keurmerken waaronder On the way to PlanetProof, doet certificeringen voor EU Ecolabel, toetst voor het Register Groenverklaringen en faciliteert voor TPAC.