Stichting Heifer Nederland


Kade 17 4703 GA Roosendaal
0165 - 520 123 Klik om te bellen

Over Stichting Heifer Nederland

Stichting Heifer steunt gezinnen met:
Trainingen: b.v. trainingen in dierenmanagement, marketingtrainingen, gendertrainingen, capaciteitsopbouw en indien nodig HIV/AIDS awareness trainingen
dieren: koeien, schapen, varkens, geiten, kippen, konijnen en zelfs ezels;
nazorg: meer trainingen waar nodig, beschikbaar stellen van dierenarts etc.

Eigen verantwoordelijkheid & versterken samenwerking : de Levende Lening
Eén van de doelen van de ondersteuning die Heifer verleent aan de gemeenschappen, is het op lange termijn versterken van de eigenwaarde en zelfstandigheid van de families. Het principe van de Levende Lening draagt hieraan bij.
De Levende Lening wordt afgelost door de eerste vrouwelijke nakomeling door te geven aan een andere, door Heifer geselecteerde, boer die de diverse trainingen heeft ontvangen.
Deze mensen gaan dus vaak op bezoek bij de boer die de koe al heeft ontvangen om te zien hoe hij voor zijn dier zorgt en zijn boerenbedrijfje runt. Zo wordt ook de gemeenschapszin versterkt.

Met het doorgeven van de Levende Lening heeft de boer in één klap zijn schuld afgelost én een dorpsgenoot geholpen met een mooie en grote gift. Hij is veranderd van een boer die ontvangt, in een boer die geeft biedt en juist dat versterkt het zelfvertrouwen en het gevoel van eigenwaarde van de boeren die aan onze projecten deelnemen.