Stichting Veldwerk Nederland


Het Woldhuis 11 7325 WN Apeldoorn
055-3684010 Klik om te bellen

Over Stichting Veldwerk Nederland

Veldwerk Nederland is hét kennis - en praktijkcentrum voor natuureducatie. Wij brengen mens en natuur met elkaar in contact. Dat doen we door intermediairs zoals kindercentra, basisscholen, voortgezet onderwijs, beroepsonderwijs, zorginstellingen, recreatiebedrijven, natuurorganisaties en NME-organisaties te ondersteunen bij het opzetten van zelfontdekkend leren van de buitenomgeving, natuurbeleving en natuureducatie. Beroepskrachten en vrijwilligers trainen wij in het uitvoeren van natuureducatieve activiteiten.

Daarom hebben wij een kenniscentrum dat onderzoek uitvoert naar de wijze waarop natuurbeleving of natuureducatie positief kan bijdragen aan de relatie tussen de mens en zijn natuurlijke omgeving. Wij geven advies over effectieve natuureducatieve methodes en producten of we ontwikkelen en testen deze voor u.

In onze praktijkcentra verzorgen we natuureducatie in de vorm van natuurwerkweken of schoolkampen. De praktijkcentra zijn bovenal onze testlocaties voor de producten die we hebben gemaakt. Onze locaties in Apeldoorn en Orvelte kunt u ook huren voor feesten, bruiloften, partijen en bijvoorbeeld vergadering of presentaties.

Met de materialen en methoden uit onze online Veldwerkwinkel kunt u natuureducatie en veldwerk uitvoeren.